В Києві нелюди підірвали Котобазу та вбили близько 60 котів / колаж УНІАН, фото скріншот

В Києві нелюди підірвали притулок для котів - облаштовану для потреб тварин Котобазу, яка знаходилася за адресою Заболотного, 76а (метро Теремки).

За даними київських телеграм-каналів, інцидент стався ввечері 23 вересня. Живцем могло згоріти близько 60 тварин, повідомляє Реальний Київ. На місце події викликали пожежників та поліцію.

Наразі небайдужі люди намагаються допомогти обпеченим тваринам, яких вдалося врятувати з притулку: вдень 24 вересня біля пошкодженої будівлі планується зустріч. 

Зазначається, що Котобазою опікувалася жінка: до інциденту вона отримувала погрози від невідомих адресантів й зверталася щодо цього до поліції. 

За словами очевидців, вечір 23 вересня був важким та моторошним: люди намагалися знайти вцілілих котів й надати їм допомогу, "найважчих" за станом тварин відправили до ветеринарної клініки. 

За словами місцевої мешканки Катерини, в перші секунди вибухів вона чула чоловічий голос, пише 24 Канал.

"Тому це (Котохату - УНІАН) таки хтось підпалив і його бачили", - вказала вона. 

На Закарпатті підлітки били молотком кошеня

Нагадаємо, в понеділок, 18 вересня, правоохоронці відкрили справу за фактом жорстокого поводження з тваринами через випадок з кошеням: компанія підлітків підвісила тварину до дерева й била молотком. Знущання з кошеня відбулося у селі Ільниця Хустського району.

Відповідне відео з'явилося в соціальний мережі та зацікавило поліцію. В кадрі помітно, що окрім кошеня, на землі біля дерева лежать кішка та ще одне її маля.

Вас також можуть зацікавити новини: