Поліцейські забрали собаку у жорстокої господині / фото Нацполіція

У Києві врятували тримісячне цуценя, яке била та поїла горілкою власниця. 

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Києва, інспектори з протидії домашньому насильству приїхали на виклик про конфлікт між сусідами на вулиці Їжакевича. У захаращеній кімнаті жінки, яка їх викликала, вони почули скавчання та побачили цуценя такси, яке тремтіло та виглядало наляканим.

Власниця відмовилася відповідати, чому собака знаходиться в такому стані та чи є належні тут для нього умови. Сусіди ж розповіли, що жінка постійно вчиняє сварки, знущається з цуценяти, а також прив’язує його до батареї та б’є.

Відео дня

"Жодного разу порушниця не вигулювала песика на вулиці та морила його голодом. Сусіди, хто як міг підгодовували тварину. Аби чотирилапий менш дратував жінку та не скавчав - вона підпаювала його горілкою. В квартирі ми не знайшли ані корму, ані інших харчів для цуценяти, не кажучи вже про посуд або інші речі для нього", - розповів старший лейтенант поліції Денис Матвієнко.

Поліцейські відвезли тварину до ветеринарної служби, а на жінку склали протокол за ч. 1 ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Жорстоке поводження з тваринами). Суд оштрафував її на 3400 гривень.

Лікарі діагностували собаці важку інфекційну хворобу, відлік життя пішов на години. Поліцейські придбали необхідну вакцину і лікарям вдалося врятувати цуцуеня. Згодом його вирішив забрати поліцейський.

фото Нацполіція

"Песика я назвав "Боб" або лагідно - "Бабанич" і для мене він справжній друг, про якого я мріяв, але довго не вагався брати через постійну зайнятість на роботі. Зараз із ним допомагає моя дівчина. Боб вже відійшов від хвороби, повернувся до щасливого життя і грається з задоволенням. Впевнений, що разом зі мною йому добре", - розповів він.

фото Нацполіція

Порятунок тварин в Україні

Як повідомляв УНІАН, взимку рятувальники допомогли евакуювати з Покровська Донецької області єнота. 

В одесі маленьке цуценя дістали з ями діаметром десять сантиметрів, у яку воно впало. Надзвичайникам довелося провести справжню рятувальну операцю.

У Херсоні правоохоронці забрали собаку, який сидів прив'язний у дворі обстріляного російськими загарбниками будинку.

А в Бучі у квартирі знайшли виснаженого собаку, який продовжув охороняти помешкання. 

Вас також можуть зацікавити новини: