До загорання причетний 38-річний житель будинку / фото поліція

У Новій Каховці Херсонської області рятувальники ліквідували займання даху у 5-поверховому будинку.

Як повідомили у ГУ ДСНС України у Херсонській області, о 18:40 ліквідовано пожежу у будинку на площі близько 2 тис. кв. м.

«Люди з будинку були евакуйовані, постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області, поліцейські затримали чоловіка, який вчинив пожежу. Вони встановили, що до загорання причетний 38-річний житель будинку, який проживає на 5-му поверсі будинку і має проблеми з алкоголем.

Читайте такожМасштабна пожежа у Новій Каховці: у ДСНС повідомили деталі (фото)

"Сьогодні сусіди чоловіка почули запах диму, який йшов з його квартири та почали стукати у двері. Коли через десять хвилин ніхто не відчинив двері сусіди вибили її та побачили чоловіка у стані алкогольного сп’яніння та палаючу квартиру. Пожежа почала посилюватись, вогонь поширився на дах багатоповерхівки, тому мешканці будинку почали покидати свої квартири та викликали пожежників і поліцію", - йдеться у повідомленні.

Поспілкувавшись з чоловіком поліцейські встановили, що він вживав вдома алкогольні напої, після чого вирішив покурити на дивані та заснув. Розбудили його сусіди, коли квартира вже була у вогні.

Наразі поліція затримала чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства». Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 липня, рятувальники ліквідовували пожежу на даху 5-поверхового будинку у Новій Каховці Херсонської області. За попередньою інформацією, чоловік посварився з дружиною і, щоб помститися, підпалив квартиру на п’ятому поверсі. Згодом вогонь перекинувся на весь дах.