Контрабанда прибула з Грузії / Південне регіональне управління Державної прикордонної служби

У морському порту «Чорноморськ» (Одеська область) затримано контрабандні сигарети на 23 мільйони гривень.

Читайте такожСБУ запобігла контрабанді контрафактних цигарок до ЄС на 15 мільйонів гривень

Як повідомили УНІАН в секторі з питань взаємодії із засобами масової інформації Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, масштабну міжнародну угоду з переміщення в Україну незадекларованих сигарет викрито вчора, 2 вересня.

Відео дня

Відзначається, що в вищезгаданий порт на теплоході з Грузії прибула вантажівка з контейнером чаю, який викликав у оперативників зацікавленість.

Сигарети видавали за чай / Південне регіональне управління Державної прикордонної служби

«В ході поглибленого огляду, за вантажем грузинського чаю прикордонники виявили велику кількість ящиків з сигаретами сумнівного виробництва», - повідомили в управлінні.

Всього з 45-футового контейнера прикордонники вилучили 1 185 ящиків сигарет іноземного виробництва. Попередня сума оцінки товару - близько 23 мільйони гривень.

Вилучили більше тисячі ящиків / Південне регіональне управління Державної прикордонної служби

Як повідомили в прес-службі Одеської митниці, контрабанда виявлена під час сканування контейнера, який прибув в «Чорноморськ» з Поті.

«У товаросупровідних документах був заявлений чай. Однак під час сканування була встановлена нетипова щільність частини вантажу », - повідомили у відомстві, зазначивши, що на нелегальний товар також« спрацювала »службова собака митників Рік.

Під час відкриття контейнера з'ясувалося, що за першими чотирма рядами упаковок з чаєм знаходяться короба з сигаретами Want і KENO Club без марок акцизного податку України.

Спецоперація проводилася за участю співробітників УСБУ в Одеській області.

Зараз транспортний засіб з контейнером сигарет вилучено. Тривають процесуальні дії.

Контрабанда в Україні: що було раніше