В Одесі чоловіка через інтимні знімки шантажувала віртуальна знайома / фото: ua.depositphotos.com

В Одесі 40-річна зловмисниця вимагала від чоловіка гроші, погрожуючи оприлюднити інтимні фото, на яких він є.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, підозрювана і потерпілий познайомилися в соціальних мережах.

В ході знайомства чоловік поділився зі своєю віртуальною знайомою фотознімками, на яких він зображений оголеним. Отримавши ці фото, вона почала його шантажувати.

Відео дня

"Правопорушниця хотіла отримати матеріальну винагороду, погрожуючи поширити відверті фотографії, якими він поділився з нею під час спілкування в соціальній мережі. Побоюючись за свою репутацію, чоловік надіслав віртуальній знайомій 4 тис. грн. Але зловмисниця продовжила його шантажувати, підвищуючи суми", – розповіли у відомстві.

Читайте такожУ політиків і бізнесменів вимагали гроші за зняття з сайтів "компромату": викрито схемуЯк зазначається, коли шантажистка підвищила "відкупні" до 30 тис. грн, одесит звернувся за допомогою в поліцію.

Правоохоронці встановили особу зловмисниці та під час санкціонованого обшуку в її квартирі вилучили докази причетності до протиправних дій.

Слідчі оголосили 40-річній фігурантці про підозру за ч. 1 ст. 189 Кримінального кодексу України. За вимагання їй загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Раніше стало відомо, що в Україні колектори шантажували боржника наклепом про сексуальні домагання й отримали покарання від Національного банку держави.

НБУ оштрафував одну з колекторських фірм на 102 тис. грн за порушення етичної поведінки при стягненні боргу.