Поліція провела обшуки за місцем проживання фігурантів\ facebook.com/mvs.gov.ua

В Одесі викрили угруповання з п'яти учасників, які займалися розповсюдженням дитячої порнографії.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, підозру повідомлено лідеру ОЗУ і чотирьом учасникам.

Зокрема, встановлено, що троє жителів міста Чорноморськ і двоє одеситів у віці від 39 до 45 років створили понад 300 сайтів, на які завантажували відео і фото порнографічного характеру, зокрема й з участю дітей. Крім поширення порнографії, правопорушники заробляли рекламою веб-ресурсів тіньової і шахрайської тематики, в тому числі онлайн-казино.

Відео дня

За місцями проживання фігурантів, звідки велася незаконна діяльність, правоохоронці провели ряд обшуків, під час яких вилучили понад 100 одиниць комп'ютерної та мобільної техніки, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, чорнові записи, що свідчать про протиправну діяльність підозрюваних, велику кількість готівки.

Читайте такожУ Житомирі чоловік через соцмережі залучав дівчат-підлітків до порнозйомок

Зловмисникам повідомили про підозру в розповсюдженні порнографічних предметів. Відтак буде призначено ряд експертних досліджень, за результатами яких планується оголошення їм підозр ще й за ст. 301-1 Кримінального кодексу ("одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження").

Зараз у Київському районному суді Одеси розглядаються клопотання слідчих про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як уточнили УНІАН у прес-службі Одеської обласної прокуратури, встановлено, що з лютого 2020 року спільники створили відповідні інтернет-сайти, завантажували на них відеозаписи і зображення порнографічного характеру, дитячу порнографію. Також зловмисники підшукували пропозиції власників інших інтернет-ресурсів, які не знали про діяльність ОЗУ і які для збільшення кількості відвідувань своїх сайтів пропонували розміщення реклами свого інтернет-ресурсу.

«Учасники ОЗУ розміщували на своїх ресурсах відповідні комп'ютерні програмні коди, за допомогою яких кожен відвідувач сайту при завантаженні для перегляду того чи іншого мультимедійного файлу із зображення порнографії автоматично переходив на сайт замовника реклами», - уточнили в прокуратурі.

За кожну таку пересилку з порнографічних сайтів на сайти замовників реклами організатор ОЗУ отримував відповідну плату, яка накопичувалась у вигляді електронних коштів. Відтак переводив їх у готівку і розподіляв між спільниками.

Вас також можуть зацікавити новини