Організаторів контрабанди затримано / фото facebook.com/VenediktovaIryna

У ході спецоперації, до якої були задіяні українські та іноземні правоохоронці та служби, затримали організаторів каналу контрабанди. Було вилучено партію героїну з Ірану на понад 1 млрд грн.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook керівник Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова.

Так, було затримано двох братів - громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до України. Вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України.

Відео дня

Читайте такожПеревозив кокаїн у дитячих іграшках: в Києві на продажу наркотиків спіймали колишнього правоохоронця (фото)"Угруповання збувало наркотики на території нашої держави, у тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу", - розповіла Венедіктова.

Правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану до України вантажного автомобіля на склад у Києві. У причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявлено наркотичний засіб. В ході обшуку там вилучено 1159 брикетів з героїном.

В Україні перекрили канал контрабанди наркотиків: вилучили героїну на 1 мільярд гривень (фото)
В Україні перекрили канал контрабанди наркотиків: вилучили героїну на 1 мільярд гривень (фото)

"Організаторів каналу контрабанди було затримано неподалік складу. В ході проведення огляду, у двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів з 1550 грамами героїну", - додала генпрокурор.

Загальна вага вилученого наркотичного засобу – понад 368 кілограмів, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд гривень.