Напад на хасидську пару в Умані / Фото надано Шуламіт Алув

Об'єднана єврейська община України вийшла на зв'язок з хасидами з Великобританії, на яких напав невідомий в Умані. Інцидент стався 7 жовтня на одній з центральних вулиць міста. 

Про це УНІАН повідомили в ОЄОУ. 

Читайте такожВ Умані невідомі напали на хасида у супермаркеті - розбили носа (фото)

Відео дня

Хасидська пара Шуламіт і Мойше Алув прогулювалися однією з центральних вулиць Умані, коли до них прив'язався невідомий і почав випрошувати долар. Він намагався забрати у хасидського чоловіка тростину, за яку почалася боротьба. Жінка намагалася знімати все на відео, але нападник їй заважав, а також зірвав з її шиї намисто. 

Як повідомили в ОЄОУ, нападник заявив хасидській парі, що вони "вбили його Бога". Постраждалим допомогла пара жінок, які обурилися тим, що відбувається, внаслідок чого нападник зник. 

Хасидська пара не зверталася до поліції або посольства за фактом події, але виявила бажання, щоб це зробила ОЄОУ.

Об'єднана єврейська община України звертається до ГУНП Черкаської області із заявою про відкриття кримінальної справи за статтею 161 КК України (Образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями) та статті 189 (Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства).

Також ОЄОУ звертається до посла Великобританії в Україні Мелінди Сіммонс щодо підтримки.