Чоловік, який тіло матері викинув у валізі, пояснив свій вчинок переляком / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото tp.npu.gov.ua

В Одесі затримали чоловіка, який тіло померлої матері запхав у валізу і викинув у центральному парку Тернополя.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, одразу після виявлення валізи правоохоронці провели поквартирні обходи, опитали місцевих жителів, опрацювали записи камер відеоспостереження.

Вже через добу поліцейські встановили особу зловмисника, уродженця Росії, його затримали в Одесі. Встановлено, що у валізі було тіло його 84-річної матері.

За даними поліції, чоловік разом із матір’ю проживав в різних містах України, протягом останніх 7 років вони орендували квартиру в Тернополі. 

"Зі слів зловмисника, жінка тривалий час хворіла та напередодні померла. Він злякався, помістив її тіло у валізу та вивіз у парк. Після цього втік з Тернополя", - йдеться в повідомленні правоохоронців. 

За результатами проведеного розтину було встановлено, що жінка померла природною смертю від легенево-серцевої недостатності. 

Відтак статтю умисне вбивство, за якою було внесено подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вирішили перекваліфікувати на ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Передісторія скандалу в Тернополі

16 лютого до співробітників поліції надійшло повідомлення про те, що у Тернополі на території гідропарку "Сопільче" виявлено валізу з тілом невідомої жінки. Валізу виявили дівчата під час прогулянки. 

Йшлося про жінку худої статури та віком 60-70 років, казали в поліції. Спочатку правоохоронці навіть опублікували кадри з нею у Facebook, однак фото були настільки моторошні, що українці попросили це видалити. 

Вас також можуть зацікавити новини: