Для реалізації схеми ділки внесли до супровідної документації недостовірні відомості / фото СБУ

Контррозвідники СБУ запобігли незаконному переправленню за кордон технологічного обладнання подвійного призначення.

Як повідомляють у прес-центрі спецслужби, під виглядом цивільної продукції іноземні замовники планували отримати агрегати для військових кораблів.

"За попередніми даними слідства, оборудку організували представники місцевої комерційної структури, що спеціалізується на проектуванні та виготовленні суднових і промислових вентиляційних систем. Контрольовані державою товари вони намагалися незаконно переправити до однієї з країн Центральної Америки", - розповіли в СБУ.

Відео дня

Читайте такожХакер з Львівщини полював за особистими даними працівників СБУ для спецслужб РФДля реалізації схеми ділки внесли до супровідної документації недостовірні відомості щодо походження вантажу та сфери його подальшого використання. Продукцію подвійного призначення затримали на митному посту.

Зараз вилучене корабельне обладнання відправлено на експертизу. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організаторам та учасникам протиправної діяльності. Відкрито провадження за ст. 333 Кримінального кодексу України - порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

фото СБУ
фото СБУ
фото СБУ
фото СБУ

Вас також можуть зацікавити новини: