facebook.com/anton.gerashchenko.7

Застосування насильства поліцією у Кагарлику було системною практикою.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомив начальник спецдепартаменту ОГП з контролю за розслідуваннями фактів катувань у правоохоронних органах Юрій Белоусов.

Читайте такожВ Одесі водієві стало зле і він збив двох людей: його намагалися "лінчувати" (фото)

Відео дня

За його словами, випадки насильства у поліцейському відділенні Кагарлика були й раніше, у зв’язку з чим відкрито нові провадження. Фігурантами нових справ, зокрема, є Микола Кузів і Сергій Сулима – підозрювані у катуванні та зґвалтуванні жінки-свідка.

Справи відкрили вже після скандалу зі зґвалтуванням.

«Я не можу повідомити деталі цих проваджень, але скажу, що це була просто системна практика там, і конкретно з боку цих двох співробітників у цілому в райвідділку», – пояснив Белоусов.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.