Він відправляв зброю в різні міста / фото: kyiv.npu.gov.ua

Харків'янин Дмитро Михайленко, якого правоохоронці підозрюють у змові з Максимом Кривошем, який захопив автобус із заручниками в Луцьку, відправляв йому посилки зі зброєю і боєприпасами неодноразово.

Як передає кореспондент УНІАН, про це розповів журналістам начальник ГУ Нацполіції Харківської області Валерій Сокуренко.

Читайте такожЗахоплення та звільнення заручників у Луцьку: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Відео дня

«Він торгував зброєю і боєприпасами. Він і в інші міста відправляв цю зброю, не лише в Луцьк », - розповів Сокуренко. За його словами, правоохоронці перевіряють з ким ще спілкувався підозрюваний, для цього фахівці використовують технічні засоби, зокрема - дані з мобільного телефону Михайленка.

«У нас є ті громадяни, яким він відправляв ці посилки», - уточнив Сокуренко.

Вчора, 22 липня, правоохоронці обшукали два дачних будинки Дмитра Махайленка, однак там нічого не виявили.

Як повідомляв УНІАН, вчора в Харкові співробітники прокуратури Харківської області вручили підозру у злочині затриманому 43-річному Дмитру Михайленку – орієнтовно, спільникові чоловіка, який захопив заручників в автобусі в Луцьку.

21 липня о 9:25 в Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинилися 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а зловмисник затриманий. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

23 липня йому обиратимуть запобіжний захід.