Ілюстрація / REUTERS

Існують так звані страхування туристів від невиїзду, при яких вони мають право на компенсацію у разі документального підтвердження поважної причини скасування поїздки, зокрема, за станом здоров'я.

Про це УНІАН повідомила представник однієї з найбільших мережі турагентств України «Поїхали з нами» Світлана Мовчан.

Читайте такожСтало відомо, скільки виплатять страховики у разі скасування Олімпійських ігор в Токіо

Відео дня

«Припустимо людину поклали на стаціонар і є всі довідки, то вона має право на компенсацію і в такому випадку втрати складуть близько 20-30%, а решту 70% відшкодовує страхова, яка розглядає подібні заявки протягом двох тижнів, така практика є», - сказала представник турагентства, додавши, що у мережі туристичних агенцій «Поїхали з нами» є своя страховка від невиїзду з будь-якої причини без необхідності надання будь-яких документів, що підтверджують причину відмови, при якій туристу відшкодовується 80% від вартості туру (навіть при ануляції в день вильоту), а вартість такої опції – 5% від вартості туру.

У свою чергу, генеральний директор Федерації страхових посередників України Сергій Іншаков зазначив у коментарі УНІАН, що страхові компанії, крім обов'язкового медичного страхування для подорожуючих за кордон, пропонують українцям страховку на випадок скасування рейсу.

«Якщо з якоїсь причини рейс затримався більше ніж на три години, то пасажиру повинні компенсувати певну суму за кожну годину очікування понад трьох годин. Також страхові компанії пропонують пасажирам страховку на випадок скасування рейсу, крім медичного страхування», - сказав Іншаков.

Він також зазначив, що українці можуть самостійно за бажанням звернутися в страхову компанію і укласти відповідний договір страхування.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, також пасажир має право на компенсацію вартості квитка у разі скасування рейсу за коронавіруса або на перенесення дати вильоту.