Олімпіада в Токи пройде без глядачів \ фото REUTERS

Рішення Японії заборонити глядачам відвідувати змагання Олімпійських ігор в Токіо, ймовірно, обійдеться світовому сектору перестрахування в $300-$400 млн через виплати за квитки і збитки сектору гостинності.

За даними Fitch Ratings, це становить всього 10-15% від суми виплат, з якою перестраховики зіткнулися б, якби Олімпіада була зовсім скасована.

Загальна сума страхового покриття Олімпіади складе близько $2,5 млрд, включаючи $1,4 млрд, взятих Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) і Токійським оргкомітетом, $800 млн - мовними компаніями і $300 млн - іншими сторонами, такими як спортивні команди, спонсори та представництва.

Відео дня

Очікується, що більшу частину цих витрат перестраховики візьмуть на себе, враховуючи, що ризики високого ступеня ризику зазвичай перестраховуються.

Читайте такожНазвано суму збитків страхової галузі у разі скасування Олімпіади в Токіо

При цьому скасування Олімпіади призвело б до найбільших застрахованих збитків, що посилило б тиск на доходи перестраховиків від пандемії і дефіциту резервів від нещасних випадків в США, а також після декількох років високих збитків від стихійних лих, вважають аналітики.

МОК оформив близько $800 млн на страховку на випадок скасування заходу з додатковим покриттям, придбаним місцевим організаційним комітетом, і аналіз Bloomberg Intelligence раніше припускав, що страхові витрати на скасування складатимуть від $2 млрд до $3 млрд.

Як говориться в доповіді Fitch, пандемія призвела до того, що страховий ринок взагалі перестає пропонувати покриття збитків, викликаних інфекційними захворюваннями, хоча покриття для скасування подій з інших причин як і раніше доступно, передає forinsurer.

Зокрема, оновлені страхові поліси для скасування подій тепер виключають покриття збитків через інфекційні захворювання, що повинно захистити страховиків і перестраховиків від збитків в результаті подальших обмежень для боротьби з пандемією коронавірусу або майбутніми пандеміями.

Вас також можуть зацікавити новини