ТРЦ залишається захопленим вже третій день, поліція не вжила жодних заходів / Фото facebook.com/dmytro.loshakov

У Києві група невідомих осіб зі зброєю здійснила рейдерське рейдерське захоплення приміщень торгово-розважального центру «Магелан» на користь «Сбербанку Росії», - про це повідомив адвокат орендаря і часткового власника приміщень ТРЦ «Магелан» Олексій Суткевич.

За інформацією Дмитра Лошакова, адвоката компанії-власника ТРЦ, «як стало відомо від співробітників поліції, «тітушок» найняли представники Сбербанку Росії, який у незаконний спосіб оформив право власності на частину торгових приміщень в ТРЦ «Магелан».

Він підкреслив, що «тітушки» Сбербанку Росії загрожують відвідувачам і співробітникам орендарів ТРЦ, поліція не діє.

Відео дня

Незважаючи на те, що ТРЦ залишається захопленим вже третій день, поліція не вжила жодних заходів по відновленню порядку. Як повідомляють співробітники ТРЦ, станом на 4 червня молоді люди погрожують орендарям і вимагають підписати договір на оренду з нібито новим власником. Гіпермаркет Ашан залишається закритим.

Крім того, крім приміщень, за якими йдуть судові розгляди, Сбербанк також захопив земельну ділянку та нерухомість третьої компанії, ніяк не задіяної в судовому спорі. Судові виконавці, за даними журналістів, при вчиненні цих дій були відсутні. Зокрема, як повідомляв Finclub, нападники окупували трансформаторну підстанцію біля торгового центру. Вони навідріз відмовилися пускати в неї представників ТОВ «Шейк», яким належить приміщення. Адвокат ТОВ «Шейк» Олексій Суткевич підтвердив, що «Шейк» володіє трансформаторною підстанцією, а також орендує приміщення в ТРЦ «Магеллан», до яких на сьогоднішній день немає доступу.