Меню новорічного столу є чи не найголовнішим питанням для кожної господині напередодні свят. Проте є страви, які з року в рік традиційно з'являються на святкових столах.

УНІАН зібрав кращі рецепти новорічних салатів.

Салат олів'є

YouTube.com/ГОТОВИМ ДОМА

Зварити яйця, а також картоплю і моркву "в мундирах". Тим часом ковбасу і мариновані огірки нарізати дрібними кубиками. Готові овочі, яйця та цибулю почистити та також нарізати кубиками.

Всі інгредієнти змішати, додати яйця та горошок. За бажанням додати зелень та заправити майонезом.

Салат оселедець під шубою

YouTube.com/Готовить просто с Люсьеной

Миті коренеплоди і яйця відварити, остудити і очистити від шкаралупи та мундирів. З оселедця видаляємо всі дрібні кістки та ріжемо на невеликі кубики.

На дрібній терці натираємо картоплю, моркву, яйця та буряк. Цибулину очистити від лушпиння, подрібнити кубиками.

Перший шар - картопля, другий - оселедець і відразу ж третій шар - дрібно нарізана цибуля. Четвертий шар - терті яйця і все покриваємо майонезом. П'ятий шар - терта морква. Останній шар - тертий буряк і знову все покриваємо майонезом та рівномірно його розмащуємо.

Салат з крабовими паличками

YouTube.com/Tasty Food

Для приготування салату нам потрібні: крабові палички, відварені яйця, кукурудза, огірок, цибуля та плавлений сир.

Крабові палички, огірок та яйця нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо кукурудзу та спеції (соль, перець). Заправляємо салат майонезом. За бажанням можна додати натертий плавлений сирок. Викладаємо красиво на тарілку і прикрашаємо зеленою цибулею.

Салат мімоза

YouTube.com/Только вкусные рецепты

Відварити картоплю, моркву та яйця. Яйця почистити і відокремити жовтки від білків. Потерти їх окремо на дрібній тертці.

З консервованої риби злити масло і розім'яти виделкою, викласти на блюдо рівномірним шаром та змастити майонезом. Потім рівномірним шаром викладаємо тертий білок, моркву і знову все змащуємо майонезом.

Дрібно нарізану цибулю викладаємо поверх моркви і знову змащуємо майонезом. Присипати зверху тертими жовтками. За бажання можна прикрасити зеленню.

Салат з ананасом і куркою

YouTube.com/IRIS - рецепты и кулинария

Цибулю та печериці нарізати кубиками і обсмажити на рослинній олії, посолити та поперчити. Нарізати відварену курячу грудинку невеликими кубиками.

Якщо ананаси кільцями, то теж нарізати на невеликі шматочки. Додаємо раніше обсмажені печериці з цибулею та добре перемішуємо.

Натерти твердий сир і заправити майонезом. У салат також можна додати консервовану кукурудзу.