Салат Мімоза на Новий рік 2020 / фото: nastanova.com

Салат "Мімоза" – доволі відома страва, яка заслужила популярність завдяки своєму ніжному смаку й дуже привабливому зовнішньому вигляду. Свою назву він отримав завдяки особливості прикрашання верхнього шару салату подрібненим вареним жовтком, що нагадує квіти мімози на сніговій поверхні.

Читайте такожНовий рік 2020: що приготувати на святковий стіл

Цей салат з’явився порівняно недавно, в його складі виключно звичайні інгредієнти, придбати які абсолютно не становитиме жодних складнощів.

Салат "Мімоза" підходить для святкового столу з будь-якого приводу, зокрема, й для святкування Нового року.

Інгредієнти

Рибні консерви (у власному соку сайра, лосось або тунець) – 1 банка вагою 230 г

Картопля – 4 штуки

Морква – 4 штуки

Цибуля – 2 штуки

Твердий сир – 150 г

Майонез – 250 г

Яйця – 4 штуки

Зелень (кріп або петрушка) за власним смаком

Тонкощі приготування салату

Вибір майонезу – чи не найважливіше у приготуванні страви. В ідеалі, звісно, краще віддати перевагу майонезу домашнього приготування, щоб кожен перемазаний ним шар салату зберіг свій природний смак. Якщо ж використовувати куплений, то слід обрати найкращий з високим відсотком жирності.

Як приготувати салат Мімоза на новорічний стіл / фото: modda.ru

Дуже важливо також правильно зварити яйця. Якщо кип’ятити їх більш як 10 хвилин, жовток набуде неприємного зеленуватого відтінку, що буде не найкращою прикрасою для салату.

Як готувати салат "Мімоза"

Насамперед потрібно відварити картоплю, моркву та яйця. Відварені продукти остудити й почистити. На дрібній тертці натерти картоплю, моркву, білки, жовтки і сир (усе це має бути в окремих мисочках). Дрібно нарізати цибулю, залити окропом і дати настоятися протягом 5-10 хвилин для видалення гіркоти.

Читайте такожШеф-кухар Клопотенко розповів, яким має бути новорічний святковий стіл

Рибу дістати з банки, злити олію. Із філе видалити великі кісточки, після чого розім’яти рибу виделкою.

Починаємо збирати салат шарами. Для цієї мети можна використати, наприклад, кулінарне кільце, встановивши його на плоску тарілку. Кожен шар бажано злегка придавлювати, щоб після зняття кільця салат добре тримав форму.

Першим шаром викладаємо рибу. На неї слід розкласти натерті білки, змастити майонезом.

Зверху на білки викласти моркву й знову змастити невеликим шаром майонезу.

Слідом за морквою покласти цибулю, на неї – картоплю, і змастити майонезом.

Далі викласти дрібно натертий сир, знову змастити майонезом.

Останнім шаром викладаються натерті яєчні жовтки.

І завершальний штрих – прикрасити салат зеленню.

Перед подачею на стіл салат найкраще помістити на кілька годин у холодильник, де він охолоне, а всі шари добре просякнуть майонезом.

Салат "Мімоза" готовий до подачі на новорічний стіл.