Картопля фрі у домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Смачну і хрустку картоплю фрі багато хто просто обожнює.

Читайте такожНіжна та соковита запіканка з кабачків: як приготувати апетитну страву

Шматочки картоплі, обсмажені до скоринки у фритюрі та щедро приправлені сіллю – страва не найкорисніша для фігури, але дуже апетитна.

Відео дня

Улюблену картоплю фрі можна приготувати й у домашніх умовах.

Для приготування такої картоплі найкраще брати сорти з низьким вмістом крохмалю. А готувати її слід у рафінованій олії – необов’язково на соняшниковій, підійде оливкова або кукурудзяна рафінована.

Картопля фрі в домашніх умовах

  • Картопля - 1 кг
  • Оливкова олія - 400 мл
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Помити та очистити картоплю. Покласти в холодну воду. Вийняти з води, нарізати кожну картоплину брусочками приблизно однакового розміру. Покласти в холодну воду на 40 хвилин, щоб картопля позбулася зайвого крохмалю. Відкинути на друшляк, дати стекти воді, потім обсушити рушником.

Як приготувати картоплю фрі вдома / фото ua.depositphotos.com

Нагріти олію для фритюру в низькій товстостінній каструлі або сковороді, обсмажити в ній картопля на середньому вогні 3 хвилини. Вийняти картоплю, покласти в друшляк, дати стекти олії та повністю охолонути, потім викласти на рушник, промокнути.

Олію знову нагріти, але вже до більш високої температури, знову обсмажити картоплю, вже до золотистого кольору. Вийняти шумівкою та викласти на рушник, промокнути, посолити.

Подавати відразу з кетчупом або іншим улюбленим соусом.

Картопля фрі у фритюрниці

  • Картопля - 600 г
  • Рослинна олія - 400 мл
  • Сіль за смаком

Насамперед слід увімкнути фритюрницю, щоб вона грілася, і встановити температуру 160°С.

Картоплю очистити від шкірки й нарізати на рівні смужки вздовж.

Шматочки картоплі потрібно ретельно просушити за допомогою рушника, щоб прибрати всю рідину. Потім відправити нарізану картоплю буквально на 5-7 хвилин у морозильну камеру, щоб вона вийшла хрустка зовні й м'яка всередині.

Хрустка картопля фрі - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Викласти картоплю у кошик фритюрниці та смажити 8-10 хвилин - майже до готовності.

Дістати картоплю з фритюру і викласти на паперовий рушник. Дати їй повністю охолонути. Тим часом збільшити температуру у фритюрниці до 180°С. Остиглу картоплю знову відправити у фритюр і тепер уже обсмажувати до рум'яної скоринки. Готову картоплю фрі посипати великою сіллю.

Картоплю фрі можна подавати з майонезом, кетчупом або ж соусом.

Картопля фрі у духовці

  • Картопля - 5 шт.
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Картоплю необхідно очистити від шкірки та просушити. Очищені бульби порізати тонкими брусочками. Вкинути у пакет і рясно збризнути соняшниковою олією. Добре перемішати прямо в пакеті.

Читайте такожСмачно по-домашньому: рецепт яєчної локшини

Змащені олією картопляні брусочки розподілити на деку. Його потрібно застелити пергаментом для випічки. Картоплю відправити в розігріту до 240°C духовку на 35-45 хвилин. Час приготування картоплі фрі в духовці залежатиме від її сорту.

Через потрібний час дістати деко з картоплею фрі з духовки. Посипати сіллю й обережно перемішати. Подавати картоплю з улюбленим соусом.