Як правильно приготувати наполеон / Фото: вікіпедія

Смак торта "Наполеон" знайомий кожному з дитинства. Дійшло до того, що ім'я честолюбного французького лідера сьогодні асоціюється насамперед з солодощами, а не з історією злету і падіння першої Французької імперії.

Популярність наполеона багато в чому зумовлена простотою його приготування - рецепт торта складається із загальнодоступних продуктів.

У чому полягають тонкощі приготування наполеона в домашніх умовах?

Читайте такожЯк приготувати тірамісу: простий рецепт для приготування вдома

Наполеон - класичний рецепт

Приготування торта починається з коржів. Сьогодні готові коржі або листкове тісто для наполеона можна купити в будь-якому супермаркеті, однак кулінари, які не люблять використовувати напівфабрикати, можуть приготувати їх самі.

Для приготування коржів для наполеона вдома потрібні маргарин (400 г), 1 яйце, 700 г борошна, 150 мл охолодженої води та сіль.

Просіяне борошно змішати з маргарином та сіллю. Це можна зробити з допомогою кухонного комбайна, але якщо його немає – можна висипати борошно прямо на стіл, покласти зверху порізані шматки маргарину і рубати їх до стану дрібної крихти. Для подрібнення маргарину може підійти і кухонна терка.

Отриману субстанцію висипати в глибокий посуд. У центрі зробити поглиблення, в яке влити воду з яйцем. Після цього можна замішувати тісто.

Отримане тісто легко ліпиться. Тепер можна без зусиль скачати його в 10-12 окремих грудок. Кожну грудку тіста скачати на пергаменті якомога більш тонко, в ідеалі – до товщини не більше 1 міліметра. За допомогою великої тарілки або кришки від каструлі вирізати з нього коло.

У такому вигляді коржі печуться в заздалегідь прогрітій духовці 3-5 хвилин. Готові рум'яні коржі складаються на пласку тарілку і остигають. Обрізки тіста викидати не слід – вони знадобляться для присипки на торті.

Після приготування коржів можна переходити до заварного крему. Для його приготування потрібні 1 літр молока, півтори склянки цукру, 2 яйця, 3 столові ложки борошна, 5 г ванільного цукру і 200 грамів вершкового масла.

Наполеон - кращі рецепти / Фото: gastronom.ru

Змішати в одній тарі борошно, цукор, ванільний цукор і яйця. Змішати за допомогою міксера або вручну, потроху підливаючи молоко. В ідеалі має вийти абсолютно однорідна маса.

Отриманий крем довести до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи. Як тільки він стане в'язким – відразу зняти з вогню.

Покласти в крем масло кімнатної температури, ретельно збити його міксером або вручну.

Обрізки тіста від коржів приготувати в духовці, дрібно подрібнити за допомогою блендера або ножем.

Після цього можна приступати до створення торта. Застелити пласке блюдо пергаментом і покласти на нього перший корж; рівномірно намазати його 2 -3 столовими ложками крему. Продовжувати цей процес, викладаючи зверху нові коржі.

Частина крему (приблизно півсклянки) краще залишити для змащування боків торта.

Майже готовий торт поставити в холодильник на 10 годин, щоб дати йому просочитися і придбати форму. Після цього можна намазати боки наполеона кремом, що залишився і засипати його присипкою з коржів. Можна дати торту ще кілька годин на просочення, але в цілому – він готовий!

Швидкий наполеон – рецепт

Можна помітити, що класичний рецепт наполеона вимагає маси часу і наполегливості з боку кулінара. Ентузіасти давно придумали кілька прийомів для спрощення і прискорення приготування.

Так, замість приготування коржів можна використовувати листкове бездріжджове тісто. Як правило, вони продаються в упаковках по 450 грамів – в одну пачку входить 3-4 листки.

Листи тіста випікаються в духовці до готовності і діляться на рівні половини. Саме їм належить стати основою для торта.

Крем для наполеона можна приготувати з вершків / zira.uz

Наполеон з листкового тіста після складання з коржів і крему можна залишити просочуватися на 3-4 години.

Спростити можна і приготування крему. Крем для наполеона за бажання можна виготовити з 33% вершків і (400 мл) і згущеного молока (200 г). Вершки збити міксером і акуратно додати згущене молоко.