Домашня яєчна локшина - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Приготована в домашніх умовах ячна локшина – це дуже смачно.

Смачна домашня яєчна локшина не йде в жодне порівняння із придбаною у магазині. Готувати локшину вдома нескладно. А тісто можна нарізати смужками бажаного розміру.

Домашня яєчна локшина

  • Яйце – 1 шт.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Вода холодна – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Зелень петрушки – за смаком

Збити яйце і жовтки до однорідності й легкої піни. Додати воду і сіль, ретельно перемішати. Поступово ввести просіяне борошно.

Відео дня

Викласти тісто на посипану борошном поверхню, добре вимісити. Розділити його на три частини. Розкачати кожну частину в пласт, товщиною 3 мм.

Нарізати тісто смужками бажаного розміру.

Закип’ятити воду, посолити її (можна варити локшину в курячому бульйоні). Викласти у воду яєчну локшину, варити 7-9 хвилин, до м’якості, а потім злити воду. Готову локшину можна посипати подрібненою зеленню петрушки.

Як приготувати яєчну локшину вдома / фото ua.depositphotos.com

Страви, до складу яких входить домашня локшина, загалом є дуже різноманітними. Так, смачними й наваристими виходять супи з локшиною. Також вона може бути з різноманітними соусами, грибами, м’ясом, морепродуктами, овочами, молоком та іншими варіантами.

Якщо хочете зберігати локшину, то слід просушити нарізану тонким шаром локшину на чистій сухій поверхні, прикривши зверху, не на протязі. Скласти в пакетик і поставити в сухе темне місце.