Найсмачніший жульєн - рецепт / фото: ua.depositphotos.com

Смачний Жульєн під золотистою сирною скоринкою – звучить дуже апетитно. І не дивно, адже поєднання грибів і сиру, запечених у ніжному вершковому соусі, робить цю страву соковитою й пікантною.

Ця популярна страва з грибів прекрасно підходить для романтичної вечері. Добре смакуватиме Жульєн також і як гаряча закуска у меню святкового столу.

Грибний Жульєн

Печериці – 200 г

Відео дня

Цибуля ріпчаста – 70 г

Часник – 1-2 зуб.

Сир – 50-70 г

Вершки – 200 мл

Борошно – 2 ст.л.

Масло вершкове – 1 ст.л.

Олія - 2-3 ст.л.

Спеції – за смаком

Сіль – за смаком

Цибулю і шампіньйони дрібно нарізати. Сир натерти на тертці.

Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник. Туди ж відправити печериці, сіль, спеції й смажити до готовності грибів.

Читайте такожПальчики оближеш: рецепти смачних дерунів (відео)

На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати вершкове масло, перемішати.

Через 1-2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.

До грибів додати приготовлений соус та акуратно перемішати.

Гриби у вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, та присипати тертим сиром.

Запікати Жульєн з грибами в духовці при температурі 200°C впродовж 10-15 хвилин.

Жульєн у булочках

Булочки для гамбургерів – 4 шт.

Куряче філе (відварене) – 1 шт.

Печериці – 200 г

Сир твердий – 200 г

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Вершки 15% – 100 мл

Олія – 1 ст. ложка

Перець чорний мелений – за смаком

Сіль – за смаком

Нарізати дрібно одну цибулину та злегка обсмажити на олії.  До цибулі додати нарізані печериці, посолити.

Потім нарізати заздалегідь відварене куряче філе і теж відправити у сковорідку. Залити все вершками, поперчити. Тушити 5-7 хвилин.

Як приготувати ніжний Жульєн / фото: ua.depositphotos.com

Додати натертий сир, перемішати й зняти сковороду з вогню.

З булочок зрізати верхівки і вибрати м’якуш, покласти булочки в форму для запікання.

Наповнити булочки начинкою, присипати тертим сиром і запікати в духовці 10 хвилин при температурі 180°C.

Жульєн з куркою і грибами

Куряче філе – 500 г

Печериці – 300 г

Цибуля – 200 г

Сир (твердий) – 200 г

Вершки (15-25%) або сметана – 300-350 г

Борошно – 2 ст.л.

Сіль, перець – за смаком

Рослинна олія

Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Остудити, а потім дрібно нарізати.

Цибулю дрібно нарізати. Гриби почистити й також дрібно нарізати.

Читайте такожНайсмачніший український борщ: рецепт приготування ідеальної страви

Обсмажити цибулю на рослинній олії. Додати гриби та смажити доти, поки не википить вся рідина (близько 10-15 хвилин).

Додати філе. Посолити, поперчити та перемішати. Потім зняти з вогню.

На сухій сковороді злегка обсмажити борошно. Додати вершки. Посолити, поперчити та довести до кипіння.

Додати гриби і філе, перемішати. Зняти з вогню.

Сир натерти на крупній тертці.

Викласти цю масу в невеликі жароміцні формочки з ручкою. Посипати сиром (кришечкою не накривати).

Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C до золотистого кольору (близько 15 хвилин).