
Смачний Жульєн під золотистою сирною скоринкою – звучить дуже апетитно. І не дивно, адже поєднання грибів і сиру, запечених у ніжному вершковому соусі, робить цю страву соковитою й пікантною.
Ця популярна страва з грибів прекрасно підходить для романтичної вечері. Добре смакуватиме Жульєн також і як гаряча закуска у меню святкового столу.
Грибний Жульєн
Печериці – 200 г
Цибуля ріпчаста – 70 г
Часник – 1-2 зуб.
Сир – 50-70 г
Вершки – 200 мл
Борошно – 2 ст.л.
Масло вершкове – 1 ст.л.
Олія - 2-3 ст.л.
Спеції – за смаком
Сіль – за смаком
Цибулю і шампіньйони дрібно нарізати. Сир натерти на тертці.
Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник. Туди ж відправити печериці, сіль, спеції й смажити до готовності грибів.
Читайте такожПальчики оближеш: рецепти смачних дерунів (відео)
На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати вершкове масло, перемішати.
Через 1-2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.
До грибів додати приготовлений соус та акуратно перемішати.
Гриби у вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, та присипати тертим сиром.
Запікати Жульєн з грибами в духовці при температурі 200°C впродовж 10-15 хвилин.
Жульєн у булочках
Булочки для гамбургерів – 4 шт.
Куряче філе (відварене) – 1 шт.
Печериці – 200 г
Сир твердий – 200 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Вершки 15% – 100 мл
Олія – 1 ст. ложка
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль – за смаком
Нарізати дрібно одну цибулину та злегка обсмажити на олії. До цибулі додати нарізані печериці, посолити.
Потім нарізати заздалегідь відварене куряче філе і теж відправити у сковорідку. Залити все вершками, поперчити. Тушити 5-7 хвилин.

Додати натертий сир, перемішати й зняти сковороду з вогню.
З булочок зрізати верхівки і вибрати м’якуш, покласти булочки в форму для запікання.
Наповнити булочки начинкою, присипати тертим сиром і запікати в духовці 10 хвилин при температурі 180°C.
Жульєн з куркою і грибами
Куряче філе – 500 г
Печериці – 300 г
Цибуля – 200 г
Сир (твердий) – 200 г
Вершки (15-25%) або сметана – 300-350 г
Борошно – 2 ст.л.
Сіль, перець – за смаком
Рослинна олія
Куряче філе відварити до готовності (варити близько 20 хвилин після закипання). Остудити, а потім дрібно нарізати.
Цибулю дрібно нарізати. Гриби почистити й також дрібно нарізати.
Читайте такожНайсмачніший український борщ: рецепт приготування ідеальної страви
Обсмажити цибулю на рослинній олії. Додати гриби та смажити доти, поки не википить вся рідина (близько 10-15 хвилин).
Додати філе. Посолити, поперчити та перемішати. Потім зняти з вогню.
На сухій сковороді злегка обсмажити борошно. Додати вершки. Посолити, поперчити та довести до кипіння.
Додати гриби і філе, перемішати. Зняти з вогню.
Сир натерти на крупній тертці.
Викласти цю масу в невеликі жароміцні формочки з ручкою. Посипати сиром (кришечкою не накривати).
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C до золотистого кольору (близько 15 хвилин).