Туман у Харкові / Фото Суспільне Харків

Чотири рейси відклали у аеропорту Харкова у першій половині доби 13 жовтня. Два борти мали прилетіти з Туреччини, їх не змогли прийняти через сильний туман.

Про це Суспільному розповіла речниця харківського аеропорту Аліна Печериця.

Читайте такожСиноптик розповіла, коли українцям чекати на заморозки

Відео дня

За її словами, затримуються два літаки з Анталії. Один з них мав приземлитися о 00:10. Через сильний туман над Харковом його перенаправили до аеропорту "Бориспіль". Другий борт мав би прилетіти о 10:50, він затримується на вісім годин.

Також у аеропорту відклали відправлення цих бортів з Харкова до Анталії. Виліт, запланований на 02:00 перенесли на 12:20. Другий борт, який мав би вилетіти до Туреччини о 12:40, затримається на сім годин.

"Але треба розуміти, ми не очікуємо що до цього часу триватиме така погода. У кожної авіакомпанії свій графік польотів. Якщо змістився один рейс, то й інші зміщуються", — пояснила Печериця.

Літаки до Києва та Шарм-ель-Шейха протягом ранку відправлялися без затримок. Печериця говорить, такий туман зльоту не заважає. Рішення, підійматися в небо чи ні, приймає екіпаж літаків.

Згідно з прогнозом синоптиків, туман над Харковом триматиметься півдоби. Видимість складатиме 200-500 метрів.

Зміна погоди в Україні

Укргідрометцентр попереджає про зміну погоди в країні у найближчі три дні - 14-16 жовтня.

15 жовтня в Україні переважно без опадів, 16 жовтня у більшості областей, крім південних, невеликі дощі.

На заході, а у четвер і п'ятницю також на півночі вночі 4-10°, вдень 10-16°. На решті території вночі 8-14°, вдень 17-23°. На високогір'ї Карпат вночі і вдень 0-6° тепла.