В Україні очікується похолодання і дощі / фото Pixabay

До кінця поточного тижня в Україні очікується різка зміна погоди.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Зокрема, вже в п'ятницю, 9 вересня, на заході України різко похолоднішає та почнуться дощі. Температура в деяких областях опуститься до +14° вдень, а дощі місцями будуть сильними. 

Відео дня

Також опади досягнуть Житомирської, Вінницької та Одеської областей.

Погода в Україні 9 вересня / фото УНІАН

На вихідних опади і похолодання продовжать поширюватися по Україні. Так, в суботу, 10 вересня, дощі накриють не тільки західні, але також більшість північних, центральних і південних областей. Найхолодніше буде на півночі країни, де температура вдень впаде до +10°...+14°. Найтепліша погода очікується на півдні, до +18°...+22°, а в Криму стовпчики термометрів покажуть комфортні +25°.

Погода в Україні 10 вересня / фото УНІАН

Наприкінці тижня, 11 вересня, дощі накриють вже практично всю Україну. Переважно суха погода очікується лише в Луганській і Донецькій областях, а також у Криму. День буде досить прохолодним. На заході стовпчики термометрів покажуть +12°...+19°, на півночі +11°...+17°, у центральних областях очікується від +14° до +18°, на сході буде від +13° на Харківщині до +20° у Донецькій області, лише на півдні повітря вдень прогріється до +17°...+24°.

Погода в Україні 11 вересня / фото УНІАН

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Наталії Діденко, 9 вересня дощі і похолодання прийдуть в західні області України, а 10-11 вересня осіння синоптична мокра меланхолія пошириться в східному напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: