Вінницю посікло градом / фото Анатолій Лобко, Facebook

Більшість регіонів України накрили грози з градом: без світла залишилися чотири десятки населених пунктів у трьох областях.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У Запоріжжі затопило центру міста: автомобілі буквально плавали по вікна у воді. Машини зупинялися, бо проїхати було неможливо. Через це в місті утворилися затори. 

Як повідомляється, потужна злива також накрила вчора і Вінницю. Негода почалася раптово, тому через кілька хвилин вулиці перетворилися на річки. Град був такий рясний, що покрив землю. Коли він підтанув, городяни навіть намагалися ліпити сніжки. Шматки льоду плавали дорогами й тротуарами.

Читайте такожСьогодні в Україні буде прохолодно, на заході - зливи (карта)

За годину злива припинилася, але град встиг неабияк побити овочі й цвіт плодових дерев.

Негода в Україні

30 травня у Житомирі пройшла сильна злива, в результаті якого кілька вулиць затопило. Пішоходам було по коліно води, а транспорт виявився заблокований. Місцеві жителі пливли по вулиці на надувному матраці, а дехто влаштував розваги на водному мотоциклі

Окупований Сімферополь також затопило і засипало градом. У кількох районах міста пройшов град розміром з горошини, пориви вітру повалили дерева на дороги. У соцмережах тим часом з'явилися повідомлення про потерпілого від негоди.