На Канарах вивергається вулкан Кумбре-В'єха / фото REUTERS

На Канарських островах лава від вулкана Кумбре-В'єха дісталася океану. 

Про це повідомляє BBC.

За даними видання, коли розпечений потік торкнувся води, в небо піднялася хмара білої пари.

Також існують побоювання, що частина берегової лінії тепер може обвалитися.

Іспанська влада оголосила острів Ла Пальма зоною лиха, пообіцявши фінансову підтримку всім, хто постраждав від вулканічної активності.

За даними Reuters, влада наказала жителям західного узбережжя острова заблокувати та заклеїти двері й вікна скотчем і вологими рушниками, щоб захиститися від токсичних газів, що викидаються лавою вулкана.

Як повідомляється, розпечена лава вилилася зі скелі в море рано вранці в середу, посилаючи в повітря великі хмари білої пари й токсичних газів.

Читайте такожНа Канарах вулканічна лава "пожирає" будинки (фоторепортаж, відео)

Служба екстреної допомоги Канарських островів закликала тих, хто знаходиться на відкритому повітрі менш ніж за 3,5 км від постраждалого району, негайно знайти безпечне місце для укриття.

Рятувальники також рекомендували людям "захищати дихальні шляхи вологою тканиною, що закриває рот та ніс".

Виверження вулкана на Канарах: що відомо

Виверження вулкана Кумбре-В'єха, що почалося 19 вересня вперше за останні 50 років, вже призвело до евакуації 6 тисяч осіб.

Як повідомляв Погода УНІАН, раніше через великий вміст у повітрі вулканічного попелу, викликаного виверженням вулкана, було зупинено авіасполучення з іспанським островом Ла Пальма на Канарах.

З 19 вересня лава повільно стікає по західному схилу вулкана в бік моря. Вже зруйновано понад 500 будинків, а також церкви і бананові плантації.

Збиток оцінюється приблизно у 178 мільйонів євро (209 мільйонів доларів).

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: