У Перу стався потужний землетрус / фото REUTERS

Землетрус з попередньою магнітудою 7,5 стався в Північному Перу. В результаті стихії пошкоджені деякі будівлі, а дороги виявилися заблоковані уламками.

Про це повідомляє abcNEWS.

За даними видання, хоч землетрус був надзвичайно сильним, він був глибоким - 112 кілометрів - що зазвичай знижує ймовірність пошкоджень і жертв.

Відео дня

Як повідомляється, в результаті землетрусу обвалилася частина церкви 16 століття, три людини отримали легкі поранення.

Читайте такожБіля берегів Греції стався сильний землетрус: поштовхи відчувалися і в Туреччині (відео)

Каміння заблокувало кілька автомагістралей в регіонах Амазонки та Кахамарка, а поштовхи відчувалися майже за 800 кілометрів від столиці Ліми, де деякі люди в паніці вибігали зі своїх будинків.

Також частково була пошкоджена церква в сусідньому Еквадорі. Тремор відчувався також в деяких частинах Колумбії та Бразилії.

За оцінками, 27000 людей відчули сильне тремтіння, повідомляє The Watchers. Відзначається, що населення постраждалого регіону проживає в спорудах, які дуже вразливі до землетрусів.

Нагадаємо, що землетруси звичайні в Перу. Країна входить в Тихоокеанське вогняне кільце, де відбувається 85% сейсмічної активності планети.

Як повідомлялося, на початку листопада у центральній частині Туреччини стався сильний землетрус магнітудою 5,1 за шкалою Ріхтера.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: