Останні дні травня порадують українців теплою погодою / фото УНІАН

В Україні сьогодні, 29 травня, очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі на півдні країни, у Вінницькій області та Прикарпатті очікуються дощі, місцями грози. Вдень, крім більшості північних областей, теж дощитиме. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер очікується східний, 5-10 м/с.

Температура повітря:

Відео дня
  • вночі - +12...+17 °C, у західних областях - +9...+14 °C;
  • вдень - +23...+28 °C, на півдні, південному-заході та Кіровоградщині -  +19...+24 °C, на високогір'ї Карпат - +13...+18 °C.
Погода в Україні 29 травня / карта Укргідрометцентр

Також синоптики Укргідрометцентру попередили про небезпечні гідрологічні явища. 28-31 травня будуть знижуватися рівні води на Верхньому Дніпрі (в межах країни) та Десні з подальшим зменшенням шару затоплення заплав та перевищення небезпечних відміток порушення транспортного сполучення з рядом прирічкових сіл у Чернігівському, Новгород-Сіверському, Ніжинському, Корюківському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки - жовтий).

"Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки - коричневий)", - додали у повідомленні. 

Попередження про небезпечні метеорологічні явища / карта Укргідрометцентр

Погода в Україні - останні новини

Раніше синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха попередила, що Україну накриє пил із Середньої Азії. За її словами, ніякої загрози через це немає, пил перебуватиме переважно у верхніх слоях атмосфери.

Також Укргідрометцентр оприлюднив прогноз погоди на червень. Синоптики кажуть, що цей місяць буде теплішим, ніж зазвичай. 

"Середня місячна температура повітря передбачається 19-23°, в гірських районах 16-19° тепла, що на 1.5-2° вище за норму", - зазначили фахівці.

Вас також можуть зацікавити новини: