Погода у травні-прогноз синоптика / фото Pixabay

Найближчими днями погода в Україні буде нестійкою, з періодичними дощами та грозами. Лише на заході країни збережеться переважно суха погода з сонячними проясненнями.

"Ця нестійкість атмосфери, яка з середи почнеться, буде утримуватися до 29 травня точно. І там, можливо, навіть більше території країни охопить, західні області теж", - розповіла в інтерв'ю НВ синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її прогнозом, в цілому в західних регіонах буде менше опадів. Температура повітря залишиться на рівні +10...+16 градусів в нічні години, на заході трохи свіже, +8...+13, за рахунок меншої кількості хмарності ночами.

Відео дня

"Можна відзначити, що в цьому році немає спеки - до кінця весни ми підходимо без "тридцяток", їх практично не буде", - сказала Птуха.

Коли в Україну прийде літня погода - прогноз

У червні - на початку липня в Україні очікуються сильні дощі та грози. За прогнозом метеоролога Вазіри Мартазінової, не виключено, що з кінця травня й десь до середини червня прийде похолодання. 

За її словами, про погоду влітку в цілому говорити все ще складно, але друга половина червня буде "відносно суха і тепла". 

"З другої половини червня - це буде вже починатися гарне літо. Там температура вирівняється і піде на літні показники", - прогнозує експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: