На цьому тижні в Україну прийде потепління / фото ua.depositphotos.com

Найближчий тиждень в Україні буде теплим, з періодичними дощами і перепадами температур. У деяких областях країни очікується потепління до +25°...+27°. 

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Розпочнеться тиждень з прохолодної погоди. У понеділок, 23 травня, в більшості областей буде похмуро, лише на північному сході буде багато сонця. Місцями в центральних областях, а також у Хмельницькій області пройдуть дощі. Температура вдень по всій країні буде в межах +15°...+19°.

Відео дня
Погода в Україні 23 травня / фото УНІАН

У вівторок, 24 травня, опади покинуть територію нашої країни, невеликі дощі можуть покапати лише в Криму. Погода стабілізується, почнеться підвищення температури. Найтепліше буде на заході України, де повітря прогріється до +21°...+23°, а найхолодніше - у східних областях, до +16°...+18°.

Погода в Україні 24 травня / фото УНІАН

У середу, 25 травня, очікується найтепліший день цього тижня. У більшості областей повітря прогріється до +21°...+24°, на південному заході - до +27°, а на Сході та в Криму буде +18°...+21°.

Погода в Україні 25 травня / фото УНІАН

З четверга, 26 травня, погода в Україні знову почне змінюватися. Практично по всій країні, крім півдня, південного сходу і окремих західних областей, пройдуть дощі. Найбільш сильні опади очікуються в центральних областях і на півночі, можливі грози.

Температура по країні вирівняється, в більшості областей буде від +21° до +24°.

Погода в Україні 26 травня / фото УНІАН

У п'ятницю, 27 травня, дощі припиняться і знову потеплішає. Цього разу підвищення температури буде відчутно практично по всій Україні, крім північних областей. Місцями стовпчики термометрів покажуть +25°...+27°. 

Погода в Україні 27 травня / фото УНІАН

На вихідних в Україну повернуться дощі, а стовпчики термометрів знову поповзуть вниз. Зниження температури відчують жителі Заходу і півночі країни, де вдень буде +14°...+18°. На решті території до кінця тижня буде +18°...+21°, на півдні - до +24°.

Погода в Україні 28 травня / фото УНІАН
Погода в Україні 29 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

23 травня - Симон Посів. В цей день з величезною шаною ставилися до землі, шануючи її, як годувальницю всього народу. Більш стародавнє свято цієї дати називалося - день Матінки Сирої Землі.

24 травня - Мокій Мокрий. По погоді цього дня, наші пращури судили про те, яким буде літо. Так і говорили: "Мокро на Мокія - чекай літа ще мокріше".

25 травня - Епіфанів день, Горобинівка. Молоді дівчата приходили до дерев горобини, і просили захистити їх від пожеж.

26 травня - Лукеря Комарниця. Теплий вітер до цього часу приносив з собою комарів. У народі говорили:"Якщо на Ликерю багато комарів - готуй по ягоди коробів".

27 травня - Сидір Бокогрій. До цього часу переставали дути північні вітри, про що говорили: "На день Сидора відійдуть усі сівери".

28 травня - Пахом Теплий. З дня іменин Пахома, починається справжнісіньке тепло, що і послужило причиною такого прізвиська святому.

29 травня - Федір Житник. Цей день був останнім для посіву всіх ярих культур. Про це мовили: "У Житника турбота - ячмінне поле боронити".

Вас також можуть зацікавити новини: