В україн очікується спека та багато дощів / фото УНІАН

Найближчого тижня в Україні очікується істотне потепління. На Сході та Півдні України стовпчики термометрів підійматимуться до +30° і навіть вище. Практично повсюдно пройдуть дощі, місцями - сильні та з грозами. Найпрохолодніше буде в західних областях України.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з опадів і потепління. Дощі в цей день пройдуть в більшості західних, північних і місцями в центральних областях. На південному сході потеплішає до +27°...+ 29°, на решті території буде від +19° до +26°, а в Чернігівській області - до +16°.

Відео дня
Погода в Україні 30 травня / фото УНІАН

В останній день весни, 31 травня, дощі та грози очікуються в більшості областей України. На заході буде +19°...+21°, на півночі повітря прогріється до +19°...+ 25°, у центральних областях буде +22°...+ 30°, на сході - до +31°, а на півдні України очікується +27°...+29°.

Погода в Україні 31 Травня / фото УНІАН

Початок літа в Україні буде теплим, з невеликою хмарністю і локальними дощами. Невеликі дощі, місцями - з грозами, 1 червня будуть зосереджені на сході, в центрі, а також у Рівненській, Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Повітря в цей день прогріється до +22°...+25°на заході та півночі України, і до +25°...+30° на решті території.

Погода в Україні 1 червня / фото УНІАН

У четвер, 2 червня, опади в Україні сконцентруються на сході та в деяких центральних областях. Брязкає також у Сумській та Запорізькій областях, і в Криму.

По всій країні очікується вже літня температура: від комфортних +22°...+27°на заході та півночі, до +28°...+32° - на решті території.

Погода в Україні 2 травня / фото УНІАН

Перед вихідними, 3 червня, погода в Україні мало чим зміниться. У більшості північних, центральних і східних областей очікуються грози, місцями - з дощами. На заході та півночі стовпчики термометрів покажуть +22°...+24°, на решті території - до +26°...+32°.

Погода в Україні 3 червня / фото УНІАН

Перші літні вихідні порадують теплом і невеликими дощиками. Опади очікуються в неділю, 5 травня, на заході та місцями на півночі України. Загалом же буде сухо, невелика хмарність. У західних і північних областях традиційно буде трохи прохолодніше, а на сході, в центрі та на півдні - справжня літня температура, +24°...+30°.

Погода в Україні 4 червня / фото УНІАН
Погода в Україні 5 травня / фото УНІАН

 Народний прогноз на тиждень

30 травня - Євдокія Свистунка. Селяни огортали картоплю. Крім цього, люди говорили: "Яка Євдокія, таке буде і літо".

31 травня - Федот Овсяник. Святий вважається покровителем весни. Його вважали найкращим помічником: "Прийде Федот - останній дубовий лист розгорне".

1 червня - Івана довгого. Якщо в цей день прохолодна погода, ще 40 днів тепла не варто чекати.

2 червня - Талагія. Йде дощ - все літо буде сонячним, а в грудні почнуться снігопади.

3 червня - Костянтина, Олени-льоносійки. Якщо в цей день буде дощ з градом, то 3 грудня - сніг з крупою. Який день Олени - такою буде й осінь.

4 червня - мученика Василіска, Волошковий день. Сильна роса вранці 4 червня - чекай багатого врожаю.

5 червня - Леонтія-огуречника. У цей день закінчують посадку огірків.

Вас також можуть зацікавити новини: