Погода на тиждень / фото ua.depositphotos.com

У найближчий тиждень в Україні очікується спекотна і переважно суха погода. Невеликі дощі можливі лише на заході країни, проте вони ніяк не вплинуть на температуру. 30-градусна спека пануватиме по всій території України. Очікується сонячна або трохи хмарна погода.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, у понеділок найспекотніша погода очікується на півдні та сході України, де стовпчики термометрів покажуть +30°...+33°. На решті території температура буде трохи помірнішою, + 27°...+29°. Без опадів, лише місцями на півночі, у Кіровоградській, Дніпропетровській та Запорізькій областях буде похмура погода.

Відео дня
Погода в Україні 22 серпня / фото УНІАН

На День Державного прапора, 23 серпня, спека в Україні посилиться. На заході країни буде +28°...+29°, на півночі - до +30°, на решті території буде від +30° до +33°. Також місцями в західних областях можуть покапати невеликі дощі.

Погода в Україні 23 серпня / фото УНІАН

На День Незалежності, 24 серпня, практично по всій Україні буде спека +30°...+32°, лише у Львівській та Чернігівській областях буде трохи легше, +28°...+29°. Також на Львівщині можливі грози. 

Погода в Україні 24 серпня / фото УНІАН

У четвер, 25 серпня, температурний режим в Україні практично ніяк не зміниться. По всій країні очікується невелика хмарність, місцями буде ясно і безхмарно. Спека очікується від +29° до +33°, лише в Криму очікується зниження температури до +27°.

Погода в Україні 25 серпня / фото УНІАН

Перед вихідними, 26 серпня, спека до +30°...+33 ° накриє всю Україну. На заході та місцями в центральних і північних областях пануватиме ясна й безхмарна погода. На решті території від палючого сонця рятуватиме невелика хмарність.

Погода в Україні 26 серпня / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні особливо не зміниться. На півдні спека зміцніє до + 34°. Лише в неділю, 28 серпня, на півночі України, а також в Черкаській і Полтавській областях очікується зниження температури до +24°...+29°. Без опадів.

Погода в Україні 27 серпня / фото УНІАН
Погода в Україні 28 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

22 серпня - День Матвія. Південний вітер з вихорами - до сніжної зими. Круті вихори - до крутої зими.

23 серпня - День Лаврентія. Якщо на Лаврентія сильна спека або сильні дощі, так буде всю осінь.

24 серпня - день Федора і Василя. Дим без вітру б'є до землі - до дощу. Горіхів багато, а грибів мало - зима буде сніжна і морозна.

25 серпня - День Фоки. Це був день прибирання на повітах - це приміщення під навісом в селянському дворі для зберігання господарського інвентарю.

26 серпня - Максимів день. Літо зиму будує: зимове тепло - літній холод, взимку хуртовини - влітку негода, зима сніжна - літо дощове, зима морозна - літо спекотне.

27 серпня - Михєїв день. У цей день починається листопад. Тихий вітер в саду - суха осінь в ліс.

28 серпня - Успіння Пресвятої Богородиці. Якщо молоде бабине літо сонячне - чекай негоди на старе. Багато павутини в бабине літо - до ясної і холодної зими. 

Вас також можуть зацікавити новини: