У Будапешті стурбовані безпекою угорців Закарпаття / фото УНІАН

Глава МЗС Угорщини Петер Сиярто заявив про відправку місії спостерігачів ОБСЄ на Закарпаття, як про доконаний факт, зазначивши, що угорська сторона вітає таке рішення.

Читайте такожОчільник МЗС Угорщини: Україна розпочала «міжнародну кампанію брехні» проти закарпатських угорцівПро це повідомляє «Українська правда», посилаючись на повідомлення прес-служби уряду Угорщини.

Глава МЗС Угорщини зробив відповідну заяву в ході зустрічі з головою Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Ласло Брензовичем.

Відео дня

«Занепокоєння з приводу серії нападів на угорську меншину зростає. Ми очікуємо, що українська влада гарантуватиме безпеку угорців на Закарпатті, і ми вітаємо розширення присутності спостерігачів ОБСЄ на Закарпатті», – заявив Сиярто.

Міністр, при цьому, підкреслив, що «Угорщина знову буде підтримувати прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції, лише якщо не будуть введені в дію закони, які обмежують права угорців».

Нагадаємо, товариство угорської культури після двох нападів на їхній офіс в Ужгороді закликало ОБСЄ направити постійну місію в Закарпатську область.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 27 лютого в Ужгороді стався напад на офіс Товариства угорської культури Закарпаття. В результаті пожежі ніхто не постраждав.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв, що за підпалом офісу Товариства угорської культури стоять російські спецслужби. Посла України в Угорщині викликали в угорський МЗС у зв'язку з другим за місяць підпалом спілки угорців в Ужгороді.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін засудив спробу підпалу і назвав це провокацією. Пізніше у Польщі затримали двох підозрюваних у спробі підпалу угорського суспільства в Ужгороді.