REUTERS

МНС РФ заявляє, що направляє більше тисячі тонн гуманітарної допомоги в Донецьку та Луганську області. Про це ТАСС телефоном повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях (НЦУКС) МНС РФ Олег Воронов.

"Понад 100 вантажних автомобілів доставлять в цілому в Донецьку та Луганську області понад 1000 тонн вантажів - цукор і м'ясні консерви, будівельні матеріали, паливо і медикаменти", - зазначив він.

Читайте такожЧетвертий російський гумконвой нічого не вивіз з України - РНБО

Відео дня

Воронов уточнив, що автоколона сформована, її завантаження завершено. "Відправка очікується найближчим часом", - сказав заступник начальника НЦУКС.

За кермом вантажівок будуть водії-рятувальники, які в п'ятницю привезли в Донецьк і Луганськ близько тисячі тонн гуманітарних вантажів. "Всі вони готові до дороги і почувають себе нормально", - зазначив він.

Читайте такожРосія нібито запропонувала Україні та ОБСЄ перевірити "гуманітарний конвой"

Як повідомляв УНІАН, до цього Росія вже чотири рази відправляла «гуманітарні конвої» на Донбас. Російські вантажівки перетинали кордон без згоди української влади і без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За даними РНБО України, російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись до РФ, вивозили з українських заводів на Донбасі військове обладнання. Також на цих «КамАЗах» в Росію вивозили тіла убитих в Україні російських солдатів.