REUTERS

Україна не буде проводити прямих перемовин з російськими найманцями і терористами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у вступному слові під час засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, закликавши Росію виконувати Мінські угоди.

Читайте такожЛавров назвав «женевський формат» переговорів по Донбасу пройденим етапом

Відео дня

"Реагуючи на стандартні заяви російської сторони, хотів би ще раз зазначити, що це є спільна позиція глави Української держави та уряду, що найкращий і найефективніший формат проведення перемовин - це Женевський формат. Росія всіма силами і засобами намагається відштовхнутись від цього формату, і вона нам пропонує Абхазію номер 2 на території України. Ми прямих перемовин з російськими терористами вести не будемо! Якщо хочете миру, виконуйте Мінські угоди. Для гарантій досягнення цього миру потрібен той формат, який прийнятний для всього світу і в першу чергу - для України. Нам гарантії потрібні. Тому ми наполягали і наполягаємо на необхідності виконання всіх 12 пунктів Мінських домовленостей", - наголосив Яценюк.

За його словами, саме Росія і Кремль зробили населення Донецька і Луганська заручниками і ведуть ситуацію до гуманітарної катастрофи.