Від початку про операцію із Бабченком знало лише вище керівництво СБУ / фото УНІАН

Розкриття замаху на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка стало можливим завдяки тому, що особа, якій намагалися замовити це вбивство, сама звернулася до СБУ.

Про це розповів в ефірі телеканалу Еспресо журналіст Родіон Шовкошитний, який є близьким другом ймовірного виконавця замаху.

Читайте також"Пару днів у них буде шок": Бабченко спрогнозував реакцію спецслужб РФ на провал замаху

Відео дня

"Виконавець" дійсно воював в АТО тривалий час. Організатор запропонував йому вбивство Аркадія Бабченка, намагаючись зманіпулювати його патріотичними переконаннями. Отримавши пропозицію та досьє цілі, чоловік одразу звернувся до СБУ. Сталося це близько двох місяців тому. Там завели справу, і вже на отримання авансу виконавець пішов з записуючими пристроями.

Інсценування вбивства журналіста Бабченка було необхідним саме для того, щоб задокументувати отримання плати за "виконання" замовлення від організатора цього злочину.

"Аркадію радив би змінити місце проживання і не вести такий безтурботний спосіб життя. Він, мабуть, до кінця ще не зрозумів, що його врятував збіг обставин. Росіяни, які в нас тут живуть. Обережно. Там список великий", - застерігає Родіон Шовкошитний.

Від початку про операцію знало лише вище керівництво СБУ. Вже на фінальній стадії, перед реалізацією, про операцію з інсценуванням вбивства стало відомо одному з посадовців МВС. Генпрокурор дізнався одним з останніх.