У Москві влаштували акцію на підтримку Сенцова / Twitter - Телеканал Дощ

Сьогодні в центрі Москви проходить мітинг «За вільну Росію без репресій та свавілля», учасники якої розгорнули банер в підтримку незаконно утримуваного в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Читайте такожСенцов бореться за права і свободу своєї країни - Шовковський (відео)

Як повідомляє «Дождь», організатори акції — правозахисники, які стверджують, що в країні зростає кількість адміністративних і кримінальних справ щодо активістів та навіть звичайних людей, причому часто з порушеннями законодавства з боку правоохоронців.

Відео дня

На фото можна бачити, що демонстранти вийшли на акцію з прапором України.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова співробітники ФСБ РФ затримали у Криму навесні 2014 року. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив його до 20 років ув'язнення.

14 травня він почав голодування з вимогою до Кремля звільнити всіх українських політв'язнів. 6 червня адвокат Ольга Дінзе, яка представляла інтереси Сенцова на стадії судового процесу в Росії, заявила про те, що режисер готовий до смерті і буде відмовлятися від примусового годування. За її словами, Сенцов знаходиться на межі і стан його здоров'я стрімко погіршується.