Президент України Петро Порошенко і грузинський лідер Георгій Маргвелашвілі / REUTERS

В Міністерстві закордонних справ України визнають, що Україна відстає від Грузії в контексті реалізації реформ, необхідних для євроатлантичної інтеграції з Організацією північноатлантичного договору (НАТО).

Читайте такожПарламенти України, Грузії та Молдови почали об'єднання в асамблею

Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала в ефірі «5 каналу».

Відео дня

Вона зазначила, що перед липневим самітом НАТО в Брюсселі важливим питанням є те, як Україна справляється з реалізацією реформ.

"Наскільки я знаю, то наші грузинські колеги є набагато більш просунутими у питаннях реформ по всіх сферах, ніж ми", - заявила Зеркаль.

За її словами, як і у випадку із запровадженням Євросоюзом безвізового режиму, Грузія випереджає Україну на шляху євроатлантичної інтеграції до Альянсу.

"Хотілось би бачити у нас більше прогресу. Він є, але він не такий як у грузин. Ми відстаємо від них", - сказала дипломат.

При цьому вона зауважила, що Україна є більшою країною і "що в нас є проблема з відкритим конфліктом, що ми маємо витрачати дуже багато сил і є особливості, які не приймають до уваги в НАТО, але ж є і інші питання".