Петро Порошенко и Дональд Туск / REUTERS

Президент Петро Порошенко та лідери Європейського Союзу зробили спільну заяву, в якій закликали Росію звільнити всіх українських заручників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в рамках ХХ саміту Україна – Європейський союз в Брюсселі.

«Сьогодні ми зробили нашу солідарну спільну заяву, де ми закликаємо звільнити усіх українських заручників», - сказав глава української держави.

Відео дня

Порошенко також підкреслив, що вітає нещодавнє рішення Ради Європейського Союзу продовжити до 31 січня 2019 року економічні та секторальні санкції проти Росії. «Санкції усе-таки змушують Росію заплатити велику економічну ціну, і вони, звісно, будуть дотримані доти, доки Росія не змінить свою поведінку», - сказав Порошенко.

Читайте такожУ Брюсселі розпочався XX саміт Україна - ЄС (фоторепортаж, відео)

За його словами, це шанс для Росії змінити свою поведінку.

«Розпочніть з того, що ви звільните усіх нелегально утримуваних українських заручників на Кримському півострові та в Росії», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня Верховна Рада закликала інституції Європейського Союзу посилити міжнародний тиск на Росію щодо негайного звільнення протиправно ув’язнених громадян України.