Джемілєв закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій по відношенню до агресора / Фото facebook.com/cpUAct

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв отримав від помічника державного секретаря США щойно оголошену Декларацію політики США щодо Криму.

Читайте такожДжемілєв оцінив, чи піде Путін на воєнну операцію з метою пробити сухопутний коридор до Криму через посуху

Як повідомляється на сторінці уопвноваденого у Facebook, перебуваючи з візитом у Сполучених Штатах Америки, Мустафа Джемілєв зустрівся з Вессом Мітчеллом - помічником держсекретаря Майкла Помпео з питань Європи і Євразії.

Відео дня

Співрозмовники обговорили прийнятий документ у якому наголошується, що: "Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови визнання вимог Кремля із встановлення суверенітету над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву. Спільно з союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України".

Мустафа Джемілєв навів пану Мітчеллу "актуальну" інформацію про стан справ із правами людини в окупованому Криму та закликав міжнародну спільноту до більш рішучих дій по відношенню до агресора.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Криму окупанти затримали водія дружини Джемілєва.