У Мінську відбулися чергові переговори щодо Донбасу / УНІАН

Україна вимагає від РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі.

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожМіноборони після "перехідного періоду" очолить людина без армійського минулого – Геращенко

Відео дня

Сьогодні відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко.

"Українська сторона сьогодні вимагала від РФ і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі", - розповіла Геращенко.

Українські представники звернулися до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італії, посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко вказати нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.

"ОБСЄ повинна чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть проводитися виключно за українським законодавством, відповідно до стандартів ОБСЄ, під наглядом незалежних спостерігачів. А фейкові "вибори", які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, які спрямовані на дестабілізацію ситуації і зриву мирних переговорів", - додала вона.

Геращенко уточнила, що вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не тільки на ТКГ, але і у всіх робочих групах.