Ивано-Франковский горсовет просит президента вернуть звание Герой Украины Бандере и Шухевичу / УНИАН

Відповідне звернення було прийнято сьогодні на сесії міськради. "Попередня, антиукраїнська і антидемократична влада, пішовши на поводу Кремля, позбавила звань Герой України Бандеру і Шухевича", - йдеться в документі.

Читайте такожЛьвівська міськрада вимагає знову присвоїти звання "Герой України" Бандері та Шухевичу

"Шановний пане президент України - за мужність і самопожертву в українській національно-визвольній боротьбі, просимо вас повторно видати укази про присвоєння Бандері і Шухевичу звання Герой України", - наголошується у зверненні.

Відео дня

Депутати вважають, що "таку позицію глави української держави щодо наших Героїв вимагає не тільки громада міста Івано-Франківська, не тільки народ України, але й історична справедливість".

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня 2011 року Вищий адміністративний суд остаточно відмовив у можливості перегляду справ про незаконність присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичуі лідеру ОУН Степану Бандері.

Звання Героя України були присвоєні указами президента Віктора Ющенка Роману Шухевичу - 12 жовтня 2007 року, Степану Бандері - 20 січня 2010 року.