У Порошенка і Клімкіна знайшли родичів в РФ і Криму / фото УНІАН

Родинні зв'язки президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна тягнуться в анексований Росією півострів Крим.

Як пише Страна.uа, Юлія −дружина старшого сина президента, нардепа Олексія Порошенка − уродженка Росії і до шлюбу мала паспорт з двоголовим орлом.

Паспорт Юлії Порошенка до заміжжя / Страна.иа

Вона також довго жила з батьками в Санкт-Петербурзі. Її мати, Олена Аліханова, як і раніше, працює в Асоціації банків Північного Заходу, а батько, Лев Аліханов – військовий пенсіонер.

Відео дня

Читайте такожІсторія Семочко працює на антирейтинг президента - воєнний експерт

Крім того, за даними журналістів, дядько і тітка Юлії Порошенко проживають в Криму, а також ходили брати участь у псевдореферендумі під час анексії Росією півострова.

Крім того, глава МЗС України Павло Клімкін в 2015-му одружився вдруге на Марині Михайленко − чиновниці адміністрації президента України. Вона є дочкою генерал-майора Радянської армії у відставці Юрія Васильовича Михайленка, який проживає зараз у Крим і має від росіян медаль за анексію (т. зв. "За повернення Криму").

Павло Клімкін та його дружина Марина / Страна.uа
Тесть Павла Клімкіна Юрій Михайленко / Страна.uа

Нагадаємо, що раніше Петро Порошенко публічно дав доручення СБУ перевірити, чи є у кого-небудь з українських чиновників родичі з російськими паспортами. Крім того, у Росії дозволили публічно відмовлятися від українського громадянства.