Порошенко привітав українських воїнів і згадав про полонених моряків / фото прес-служба президента

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Новим роком-2019.

Відповідне відео викладене на сторінці президента України.

«Ми стали далі від Москви і ближче до Європи. Це – чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом. Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату – ніщо не повинно розвернути нас назад», - зазначив він.

Президент нагадав, що боротьба за незалежність української церкви тривала сотні років і успіхом увінчалася лише тепер.

«15 грудня тут, у Святій Софії, відбувся Об’єднавчий собор. Тисячі людей, які зібралися на площі, не соромилися сліз. І то були сльози радості. Народилася, нарешті, автокефальна Православна Церква України, визнана світовим православ’ям», - підкреслив Порошенко.

Читайте також"Ми вистояли і стали сильнішими": Порошенко підбив підсумки року (відео)

Президент запевнив, що Україна «нічого не прагне більше, ніж миру. І ніхто не прагне миру більше, ніж ми». Порошенко привітав українських воїнів, які «гарантують нам тишу і спокій в цю новорічну ніч», а також згадав про полонених українських моряків.

«В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай», - хотілося б, щоби саме ці слова стали гаслом для наступного року для влади, суспільства і  для кожного громадянина. Тим більше, що дві тисячі дев’ятнадцятий – це століття Акту злуки, століття нашої соборності. Хай вдячність нашу і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають в російському полоні. І поранені серед них – Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко. І українські політв’язні в російських тюрмах. І наші громадяни, які стали заручниками на тимчасово окупованих територіях», - відзначив президент.

Читайте такожПутін не привітав Порошенка з Новим роком

Порошенко також звернувся до жителів окупованого Криму і Донбасу.

«Звертаюся до мільйонів співвітчизників в Криму та по той бік Донбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога. Наша сім’я неодмінно возз’єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом», - наголосив Порошенко.