Президенти обговорили співробітництво двох країн \ president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з турецьким президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом під час свого візиту до Стамбула.

Читайте такожУкраїнська делегація прибула до Стамбула для отримання Томосу про автокефалію (фото)

Про це повідомляє прес-служба турецького президента. "Президент Реджеп Тайїп Ердоган зустрівся з президентом Петром Порошенком у Вахдеттіні в Стамбулі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також про зустріч розповів Порошенко на своїй сторінці у соцмережі. "Ми обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі. Дякую за співробітництво Турецької Республіки у схваленій в грудні 2018 року резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо засудження мілітаризації російською стороною Криму та Азову", - написав Порошенко.

Під час переговорів сторони також обговорили питання звільнення незаконно ув'язнених українських громадян з російських в’язниць, а також забезпечення прав громадян України, в тому числі кримських татар, на території Криму в умовах російської окупації. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодня українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, прибула до Стамбула. Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським Патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Св. Георгія.