16 січня засідання суду розпочнеться о 9.00 / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

У засіданні Лефортовського районного суду Москви з розгляду клопотань про продовження строків арештів українських військовополонених моряків оголошено перерву до завтра.

Читайте такожДенісова запропонувала РФ повідомити пропозиції за списком на обмін українців на росіян

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, 16 січня засідання суду розпочнеться о 9.00.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 січня, суд продовжив до 24 квітня 2019 року терміни тримання під вартою 20 з 24 полонених українців.

Суд не встиг розглянути клопотання про продовження термінів арештів військовополонених Володимира Лісового, Віктора Безпальченка, Володимира Варімеза і Владислава Костишина.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після цього їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».