Порошенко вже відлетів на форум у Давосі / фото УНІАН

На всесвітній економічний форум у Давосі вже відлетів президент Петро Порошенко, збираються туди Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко, всі вони претендують на посаду голови держави.

Літак з офіційною українською делегацією, яку очолює Порошенко, вже сідає у Цюриху. Порошенко зустрінеться з керівником МВФ Крістін Лагард, а також проведе коротку зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Президент пробуде на форумі два дні, передає ТСН.

Читайте такожОпубліковано відео провокації у вишиванці проти Порошенка у Давосі

Відео дня

Традиційно для України центральною подією на полях у Давосі є "український сніданок", який організовує бізнесмен Віктор Пінчук. Завжди перші особи держави його відвідують. Однак позаторік, коли Пінчук дав скандальне інтерв'ю відомому виданню, в Адміністрації президента заявили, що голова держави не може взяти участь у цьому заході. 

Цього разу у програмі сніданку у Давосі є два кандидати у президенти – Юлія Тимошенко та Анатолій Гриценко, а чинного голови держави немає. Водночас у його графіку на цей час не заплановано офіційних заходів. Сніданок відбудеться у четвер, 24 січня, вранці.

Нагадаємо, у Давосі розпочався щорічний Всесвітній економічний форум – захід, на якому говорять про важливе в політиці та шукають партнерів у бізнесі, цього року несподівано зазнав змін. Одразу кілька VIP-учасників скасували свої візити, і це суттєво позначилося на атмосфері.