Reuters

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, розміщеній на сайті міністерства закордонних справ.

Читайте такожШтайнмаєр: не можна допустити, щоб ситуація в Україні вийшла з-під контролю

"Сьогоднішня угода - це не комплексне рішення і, звичайно, не прорив. Але Мінськ-2 може бути кроком, який зможе відвести нас від спіралі військової ескалації в бік політичного імпульсу після тижнів насильства", - зазначив він, додавши, що "ця можливість варта зусиль".

Відео дня

"Ми сподіваємося, що обидві сторони тут, у Мінську, домовлялися серйозно і з добрими намірами", - підкреслив він.

"І ми чекаємо, що вони будуть утримуватися під час найбільш чутливою стадії, до набрання чинності угоди про припинення вогню, від всього, що могло б підірвати досягнуті домовленості", - зазначив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

За його словами, він не відчуває ейфорії від результатів переговорів. "Але, принаймні, ми чогось досягли. Головне полягає в тому, що Москва і Київ домовилися про припинення вогню, яке в суботу має вступити в силу", - зазначив він.

"Ми підтвердили мінські угоди, підписані у вересні. Ми встановили перші чіткі часові рамки для імплементації зобов'язань", - заявив глава німецького МЗС.