Ілюстрація REUTERS

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про ймовірне розміщення Росією в окупованому Криму ядерних боєприпасів, що можуть бути застосовані ракетами та стратегічною авіацією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чубаров повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

«Те, що в Криму можуть бути розміщені ядерні боєприпаси, які можуть бути донесені до місця використання відповідними ракетами і літаками, вже ні для кого не є секретом», - заявив він.

Відео дня

Крім того, Чубаров зауважив, що Україна разом з міжнародними партнерами ще шукає механізмів та чіткого плану щодо деокупації Криму, щоби змусити Росію повернутися в рамки міжнародного права.

Читайте такожЧубаров розповів, як в перші дні окупації в церквах УПЦ МП у Криму роздавали зброю

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України президент України Петро Порошенко заявив, що не можна відкидати можливого розгортання ядерної зброї в окупованому Криму.

«Інфраструктура вже розбудована, і Росія використала останні п'ять років для її відновлення та модернізації», - заявив він.

Крім того, президент переконаний, що Росія перетворює на військову базу будь-яку територію, яку вона захоплює або бере під свій контроль.