НАБУ проаналізує інформацію програми "Наші гроші" про закупівлі в армії / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України заявило, що підприємства, про які йде мова у програмі "Наші гроші" про зловживання при проведенні закупівель для української армії, вже є об'єктами розслідувань Агентства.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

Читайте такожДжерелом зливу інформації про розкрадання в оборонці міг бути Матіос – журналіст

Відео дня

"Детективи НАБУ проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні Лесі Іванової, і нададуть їй належну оцінку. Зазначимо, що підприємства, про які йде мова в матеріалі, вже є об'єктами розслідувань НАБУ. В цілому детективи розслідують корупцію на близько 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу в межах декількох десятків кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні.

Також в НАБУ зазначили, що розслідування по одному з таких підприємств - Львівському бронетанковому заводу - завершено і з липня 2018 року відповідна справа вже слухається в суді.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти оприлюднили розслідування про корупцію та розкрадання в оборонному комплексі України, до яких причетні люди з бізнес-оточення президента Петра Порошенка. За інформацією журналістів, син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем по розкраданню в оборонному комплексі.

26 лютого Гладковський попросив припинити свої повноваження першого заступника секретаря РНБО на період розслідування матеріалу про закупівлі в армії.