Гладковський заявив, що звернувся до правоохоронців через розслідування про розкрадання коштів оборонки / фото УНІАН

Програма журналістських розслідувань «Наші гроші» оприлюднить ще дві частини розслідування про можливі розкрадання в оборонній сфері.

Про це повідомив керівник проекту «Bihus.Info» Денис Бігус, передає "Радіо Свобода". Він зазначив, що наразі оприлюднені дві частини розслідування з чотирьох.

«Третя частина буде за кілька днів. Вона переважно присвячена безпосередньо старшому – пану [першому заступнику секретаря РНБО Олегу] Гладковському. Фінальна частина – ролі правоохоронних органів у похованні всіх справ по цьому угрупованню», – додав Бігус.

Відео дня

Програма журналістських розслідувань «Наші гроші» оприлюднила матеріал про можливі розкрадання в оборонній сфері за місяць до виборів, тому що не встигла його підготувати «на початок нового сезону».

«Це велика драма, тому що ми не встигли його підготувати на початок нового сезону», – сказав Бігус.

Читайте такожСАП відкрила провадження для перевірки розслідування журналістів про корупцію в оборонній сфері

Він також відповів на закиди «Укроборонпрому», який назвав журналістське розслідування маніпулятивним. У дежконцерні вказали, що згадка в розслідуванні компанії «Оптімумспецдеталь» вказує на використання авторами інформації, яка могла бути отримана в рамках кримінальних проваджень, відкритих у 2015-2016 роках. При цьому правоохоронні органи поки не завершили розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурує ТОВ «Оптімумспецдеталь».

«У нас, по-перше, трішечки більше матеріалів за часом, аніж 2015-2016 роки. По-друге, навіть якщо взяти цю позицію Укроборонпрому, то окей: я щасливий дізнатися, що те, що ми виклали, міститься в якихось кримінальних провадженнях ще за 15 рік. Минуло чотири роки. Я хотів би побачити якісь результати кримінальних проваджень», – сказав Бігус.

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».